Draagdoek baby? Is er een speciale baby draagdoek?

Draagdoek baby? Is er een speciale baby draagdoek?


Een vraag die wij regelmatig krijgen is welke doek nou echt geschikt is voor een baby. Wat is nu echt de fijnste baby draagdoek? Is dat een rekbare of toch beter een geweven doek? En als ik dan voor een geweven doek ga, welke kan ik dan het beste kopen?

Rekbare draagdoek baby

Een rekbare doek kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Deze doek heeft als eigenschap dat er rek in zit. Dit ken je vaak wel van t-shirts met stretch. De rekbare doek is een echte baby draagdoek. Deze kan worden gebruikt voor baby's die pas zijn geboren en worden in de praktijk vaak gebruikt tot een maand of 8. Rond deze leeftijd worden kindjes zwaarder en gaan ze hangen in de stretch. Veel ouders stappen dan over op een geweven doek, een draagzak of ze stoppen met dragen. In een rekbare doek draag je je kindje op je buik.

Een rekbare doek kan vaak voor 1 kindje worden gebruikt. Als deze doek gebruikt is met een groter kindje is de rek er vaak uit en is deze niet meer geschikt als baby draagdoek.

Geweven draagdoek baby

Een geweven doek kan gemaakt zijn van heel diverse materialen. Hieronder zullen we hier nog meer uitleg over geven. De eigenschap van een goed geweven doek is dat deze geen stretch heeft in de lengte en breedte, maar wel een diagonale rek. Hierdoor komt de doek mooi om jou en de baby heen te zitten. 

Geweven doeken zijn geschikt voor baby's en peuters. Deze zijn sterker dan rekbare draagdoeken en dragen steviger. Ook heb je met een geweven doek meer mogelijkheden. Je kunt ermee op je buik, heup of rug dragen. Een geweven doek is daarom niet specifiek een baby draagdoek, want je kunt deze ook gebruiken voor peuters.

Indien een kindje een verlaagde spierspanning heeft of bijvoorbeeld prematuur geboren is, wordt altijd een geweven doek aangeraden. Uiteraard dan ook het liefst in combinatie met professioneel draagadvies van een draagconsulent.


Geweven draagdoek baby - katoen

Veel geweven doeken zijn uitgevoerd in katoen. Katoen is gemakkelijk wasbaar, redelijk soepel (ligt wel aan het merk) en katoen is daarom zeer vriendelijk om gebruikt te worden in een baby draagdoek. 

Ben je op zoek naar een geweven doek voor jouw baby? Dan is katoen altijd een goede keuze: gebruiksvriendelijk, makkelijk te wassen en sterk waardoor je lang door kunt dragen tot in de peutertijd. 

Geweven draagdoek baby - katoen met ...

... Bamboe. Katoen en Bamboe samen in een draagdoek maakt de doek vaak wel fijn soepel en zacht. Maar Bamboe heeft als eigenschap dat er wel iets rek in zit. Daardoor is een doek met Bamboe heel geschikt als baby draagdoek. Maar is wel minder sterk voor een kindje wat groter wordt. Een doek met Bamboo wordt daarom vaak minder lang gebruikt dan een doek van alleen katoen.

... Wol. Katoen en wol samen in een draagdoek maakt de doek warm in de winter en koel in de zomer. Een fijne eigenschap. Maar draagdoeken met wol kunnen soms wel kriebelen. Niet iedereen kan goed tegen wol.

... Hennep. Katoen en Hennep samen in een draagdoek maken een doek heel sterk, maar ook heel stug. Hennep is minder geschikt voor als baby draagdoek. Een stugge doek moet worden ingedragen. Dat is niet fijn met een baby. Maar wel prima te doen met een peuter.

... Linnen. Katoen en Linnen samen in een draagdoek maken een doek net als met hennep heel sterk, maar ook stug. Hierdoor is deze ook minder geschikt als draagdoek baby. Voor het dragen van een peuter is dit wel heel fijn.

Onderhoud geweven draagdoek baby

Als je op zoek bent naar een baby draagdoek, dan zoek je waarschijnlijk naar een onderhoudsvriendelijke doek. Een ongelukje is met een baby zo gebeurd, waardoor het handig is te kiezen voor een doek die je gemakkelijk kunt wassen. 100% katoen is hiervoor het meeste geschikt. 

Draagdoeken met blends (combinatie katoen met iets anders) vragen altijd om een voorzichtigere manier van wassen. (Koude) handwas en liggend drogen bijvoorbeeld. Dit is minder gescshikt als baby draagdoek, omdat je de doek graag snel weer wilt kunnen gebruiken.

Wil je nog meer lezen over geweven doeken, kijk dan in deze blog!

 

Zachte draagdoek baby

De ultieme baby draagdoek is zacht. Knuffelzacht. Want uiteraard wil je dat de draagdoek fijn om jullie heen zit en niet snijdt. Katoen is over het algemeen vrij snel soepel, maar ook tussen de diverse merken zit er verschil in zachtheid. 

Prijs van een baby draagdoek

De prijzen van draagdoeken variëren. Rekbare doeken zijn goedkoper dan geweven draagdoeken, maar de mogelijkheden zijn er ook wel minder mee. 

Geweven draagdoeken kun je kopen vanaf ongeveer €75,- tot honderden, zelfs duizenden euro's. En bij deze groep geldt niet 'hoe duurder, hoe beter'. De kwaliteit van doeken hangt namelijk niet samen met de prijs. Het belangrijkste voor een goede draagdoek is de juiste weving, de juiste dichtheid van de weving en de kwaliteit van het gebruikte katoen. 

Wil jij een geweven draagdoek kopen?

Overweeg dan zeker de Pure Baby Love (PBL) draagdoek! Dit is echt de ultieme baby draagdoek!

Deze heeft een speciale draagdoekenweving, is de zachtste verkrijgbaar in de markt, is 100% veilig, te wassen op 40 graden en zelfs te drogen in de droger. Al deze eigenschappen maken het een heel fijne baby draagdoek. Maar ook gebruik je deze gerust door tot ver in de peutertijd. De sterkte van de doek, kan met gemak een kindje van 18 kg aan. Deze doeken zijn verkrijgbaar in prachtige kleuren en hebben ook nog eens een heel betaalbare prijs! 

Wil je deze doek graag eerst even voelen en proberen? Dan kun je altijd terecht bij één van de verkooppunten of één van deze enthousiaste draagconsulenten

Ook kun je deze draagdoek bestellen in onze webshop



| Meer

  Pure Baby Love         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties