Is een draagdoek knopen ingewikkeld?

Is een draagdoek knopen ingewikkeld?


Daar kunnen we eigenlijk heel kort over zijn: Nee, dit valt enorm mee. Eigenlijk iedereen kan leren een draagdoek te knopen. Het is net als leren fietsen of veters strikken: je moet even oefenen, maar als je het eenmaal kunt, verleer je het nooit meer. 

Is de knoop van rekbare draagdoek of geweven draagdoek hetzelfde?

Nee, de knopen zijn verschillend. Belangrijk bij het knopen van een draagdoek is dat je de juiste stappen volgt voor het juiste product. Dit om je kindje altijd veilig te dragen. De knoop in onze instructie is dan ook alleen geschikt voor een geweven draagdoek. In 5 eenvoudige stappen leggen wij jou uit hoe je je kindje voor op je buik draagt. 

Ik heb de instructie doorgenomen, maar kom er toch nog niet uit.

Lukt het je niet om de draagdoek goed en veilig om te krijgen, dan is het altijd raadzaam om een draagconsulent te vragen voor een draagconsult. Tijdens een draagconsult leer je in anderhalf uur een draagdoek veilig te knopen. Daarna ben je dan ook echt helemaal in staat om je kindje veiilg te dragen. De vaardigheden die een draagconsulent je kan leren, kunnen wij nooit 100% vatten in de instructie. Een draagconsult heeft daarom vaak wel een enorme meerwaarde. 

Ik wil graag andere knopen leren, kan dat?
Met een rekbare doek kan dat niet. Maar met een geweven draagdoek kan dat zeker! Er zijn heel veel verschillende knopen mogelijk. Ook al met een pasgeboren baby. Op internet zijn heel veel filmpjes te vinden met verschillende knopen voor geweven draagdoeken. Echter zijn deze filmpjes niet altijd volledig. Voor het leren van nieuwe knopen adviseren we je een workshop of draagconsult te volgen bij een draagconsulent.

Een ringsling knopen, is dat moeilijk?

Nee, ook dat valt reuze mee. Een ringsling is een eenvoudige manier om je kindje snel of voor korte momenten te dragen. In onze instructie vind je 7 eenvoudige stappen om de ringsling te gebruiken. Maar ook voor een ringsling kun je altijd een draagconsulent om advies vragen. Met soms wat simpele tips zit een ringsling dan meteen veel fijner. 

Ben je overtuigd dat het knopen van een draagdoek gaat lukken?

Kijk dan hier voor jouw favoriete kleur draagdoek. Zodra je deze in huis hebt, kun je direct gaan oefenen. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met een draagconsulent bij jou in de buurt. Ben je nog niet helemaal overtuigd, dan kun je ook altijd een draagdoek proberen bij één van deze draagconsulenten. 

Heb je nog hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat draagdoek? Kijk dan in onze blog voor meer info!

Of wil je nog meer lezen over waarom dragen zo fijn is voor jou en jouw baby? Kijk dan hier voor meer info!| Meer

  Pure Baby Love         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties