Draagdoek knopen

Draagdoek knopen


Pure Baby Love (PBL) wil je met deze instructie graag op weg helpen met het knopen van onze geweven draagdoek. Deze manier van knopen heet FWCC (Front Wrap Cross Carry); de basisknoop om je kindje op je buik te kunnen dragen vanaf de geboorte. Dit doe je met een maat 6 of 7. 

Er zijn nog vele andere knopen mogelijk met onze prachtige draagdoeken. Knopen op je buik, rug en heup. Sommige knopen zijn in verband met veiligheid echter pas geschikt vanaf het moment dat je kindje wat ouder is. Sommige van deze knopen kun je doen met een maat 4. Veel van deze instructies kun je vinden op het internet. Maar nog fijner is het als een draagconsulent jou een fijne knoop leert.

Het knopen lijkt in eerste instantie best ingewikkeld, maar oefening baart kunst en je zal gaan merken dat het steeds makkelijker gaat. Soms kan het zijn dat een kindje tijdens het knopen wat tegenstribbelt, maar geef niet op. Als de doek uiteindelijk goed geknoopt zit, vinden bijna alle kindjes het heerlijk!

Wil jij meer lezen over het dragen van jouw baby? Kijk dan ook bij onze blogs!
 

Draagdoek wassen

Voor het eerste gebruik raden wij aan de Pure Baby Love draagdoek eerst te wassen. Hiermee zetten de draden zich mooi. Dit komt ten goede aan het draagcomfort en aan de 'looks' van de draagdoek. 

De Pure Baby Love draagdoeken mogen op 40 graden gewassen worden. Maar indien dit niet nodig is, raden wij altijd 30 graden aan. Dit is altijd vriendelijker voor de draagdoek. Gebruik het liefst niet te veel en een zacht wasmiddel en het liefst geen wasverzachter. 

De Pure Baby Love draagdoek mag in de droger op een niet te heet programma. Een voordeel is dat de doek direct weer zacht uit de droger komt. 

1

Foto

Stap 1

In het midden van jouw draagdoek vind je het label. Dat is tevens de midden-markering van de doek. Houd deze tegen je borst aan. De rest van de stof gaat onder je armen door naar je rug.

2

FotoStap 2

Met de draagdoek maak je een kruis op je rug. De stof die onder je rechterarm door komt gaat over je linkerschouder weer naar voren. En andersom. Probeer de stof netjes en recht te kruisen, zodat je de doek straks mooi aan kunt spannen. Je voorkomt een gedraaide doek door alleen de bovenrand vast te houden.

3

Foto

Stap 3

De losse uiteinden hangen nu over je schouders naar voren. Leg je kindje op je schouder alsof hij/zij moet boeren. Leid dan de beentjes onder de horizontale doekbaan naar onder tot je kindje met het hoofdje vlak onder jouw kin zit.

Trek de doek over de rug naar boven tot over de schouders en onder de oren. De stof van de horizontale doekbaan ter hoogte van de billen vouw je onder de billen van je kindje naar boven toe (tussen jullie buiken in) om een zitje te maken. Ondersteun de billen en bovenbenen tot in de knieholten met de stof. Belangrijk is dat je kindje in de kikkerhouding zit (knietjes hoger dan de billen). Let op, bij heel kleine kindjes is het belangrijk de beentjes niet te forceren.

4

Foto
Stap 4

Nu is het tijd om de doek goed aan te spannen. Voor comfortabel dragen adviseren wij om je draagdoek stap voor stap aan te spannen. Door de doek bij je schouder aan de binnenzijde (binnenrail) van de doek te pakken en deze naar boven aan te trekken, span je het gedeelte dat in de nek ligt van je kindje. Dan pak je op je schouder het midden van de doek vast en trek je eveneens aan naar boven, hiermee span je het midden van de doek aan. Dan pak je de buitenkant (buitenrail) van de doek over je schouder/-arm en trek je deze ook naar boven, hiermee span je het gedeelte aan onder de billen van je kindje. Het aanspannen doe je aan beide kanten. Houd de banen die je net hebt aangespannen goed vast en trek ze langs het lijfje van je kindje naar beneden over de beentjes en naast de billen, kruis dan de beide doekbanen onder de billen en haal de stof onder de voetjes van je kindje door naar achteren.

5

FotoStap 5

Knoop de doek op je rug af met een dubbele platte knoop. Als je veel stof over hebt, kun je ook nog een keer naar voren gaan en daar afknopen. Als je kindje stevig tegen je aan zit en het comfortabel is voor jou om te dragen, heb je de draagdoek goed geknoopt. Kijk of je een kusje op het hoofdje van je kindje kunt geven. Kusjes-hoogte betekent dat je hoog genoeg hebt geknoopt. Voor extra comfort en ondersteuning van het hoofdje kun je in de bovenzijde van de doek een rolletje maken van bijvoorbeeld een spuugdoekje. Dit geeft voor hele kleine kindjes meer ondersteuning. 

Het dragen van je kindje is natuurlijk hartstikke fijn, maar moet wel veilig zijn. Kijk voor alle veiligheidsadviezen in het kopje hieronder.

6

Foto
Klaar!

Wij wensen jou en je kindje veel draagplezier!

Lees voor veilig dragen nog wel even onze veiligheidsinstructies!!
Let op: PBL is niet aansprakelijk voor schade en/of letsel ten gevolgde van onjuist gebruik van de draagdoek, gebruik van een defecte draagdoek of het gebruik van een draagdoek/draagsysteem vervaardigd door derden (wrapconversions). 

Koop nu jouw eigen draagdoek met KORTING

6%
Draagdoek Donkerblauw

Draagdoek Donkerblauw

Laatste stuks! Op = Op! Heerlijk zachte, mooie en ergonomische geweven draagdoek van 100% katoen in de kleur Royal Blue.

85,00

80,00

Draagdoek Roze

Draagdoek Roze

Heerlijk zachte, mooie en ergonomische geweven draagdoek van 100% katoen in de kleur Pink.

85,00| Meer