Draagdoek knopen

Draagdoek knopen

De knopen van een rekbare draagdoek en geweven draagdoek zijn verschillend. Pure Baby Love (PBL) wil je met deze instructie graag op weg helpen met het knopen van onze rekbare draagdoek en onze geweven draagdoek.

In de rekbare draagdoek gebruik je de PWCC (Pocket Wrap Cross Carry) en bij de geweven draagdoek de FWCC (Front Wrap Cross Carry). Dit zijn de basisknopen om je kindje op je buik te kunnen dragen vanaf de geboorte. 

Met de rekbare draagdoek draag je alleen in de PWCC, maar in de geweven draagdoeken zijn er nog vele andere knopen mogelijk. Knopen op je buik, rug en heup. Sommige knopen zijn in verband met veiligheid echter pas geschikt vanaf het moment dat je kindje wat ouder is. Sommige van deze knopen kun je doen met een maat 4. Veel van deze instructies kun je vinden op het internet. Maar nog fijner is het als een draagconsulent jou een fijne knoop leert.

Het knopen lijkt in eerste instantie best ingewikkeld, maar oefening baart kunst en je zal gaan merken dat het steeds makkelijker gaat. Soms kan het zijn dat een kindje tijdens het knopen wat tegenstribbelt, maar geef niet op. Als de doek uiteindelijk goed geknoopt zit, vinden bijna alle kindjes het heerlijk! Kijk snel hieronder hoe je de draagdoek knoopt!

Wil jij meer lezen over het dragen van jouw baby en over het kiezen van de draagdoek die bij jou past? Lees dan onze blog!| Meer