Welke maat draagdoek heb ik nodig?

Hoe bepaal ik de juiste maat draagdoek?


Je bent eruit! Je hebt besloten dat je jouw kindje wilt gaan dragen in een draagdoek. Maar dan begint het. Welke maat draagdoek heb jij nodig om mee te knopen?

Geweven draagdoek

Je hebt twee soorten draagdoeken. Rekbare draagdoeken en geweven draagdoeken. Binnen de rekbare draagdoeken is er altijd maar één maat beschikbaar. Dit komt omdat er ook maar één knoop mee mogelijk is. Je hoeft dus alleen maar een maat te bepalen als je een geweven draagdoek wilt kopen. Met een geweven draagdoek kun je namelijk ontelbaar veel verschillende knopen maken. En dit vraagt om verschillende lengtes. 

Meest verkochte maat draagdoek

De meest verkochte maat is een maat 6. Deze is gemiddeld 4.60m lang en hier kunnen de meeste mensen de gangbare knopen mee maken. Echter hangt jouw basismaat af van jouw eigen postuur. Belangrijk is dat de draagdoek niet te kort is. Dit beperkt jouw mogelijkheden met de draagdoek.

Jouw basismaat bepalen

De basismaat is de maat die jij nodig hebt voor de meest gangbare knopen, zoals bijvoorbeeld de Front Wrap Cross Carry. Dit is de eerste knoop die je kunt maken met jouw (pasgeboren) baby. Ook is dit de basismaat voor verschillende heup- en rugknopen. Jouw basismaat bepaal je aan de hand van jouw kledingmaat. 
 

  • Dames tot en met kledingmaat 36 / Mannen maat 48 en kleiner: jouw basismaat is maat 5

  • Dames kledingmaat 38 tot en met 42 / Mannen maat 48 - 54: jouw basismaat is maat 6

  • Dames met kledingmaat 44 tot en met 50 / Mannen maat 54 en hoger: jouw basismaat is maat 7

  • Dames met kledingmaat 52 en groter: jouw basismaat is maat 8

Wanneer kies ik toch voor een maat groter?

Als er meerdere mensen gaan dragen met de draagdoek is het advies om uit te gaan van degene met het grootste postuur. Het kan dus zijn dat je dan kiest voor een grotere maat dan jouw basismaat. Dit betekent dat je wat stof overhoudt, maar dat is eigenlijk nooit een probleem. Je slaat de doek een keer extra om en knoopt op een andere plek af.

Soms is het een bewuste keuze. Als je bij een Front Wrap Cross Carry liever op je buik afknoopt dan op je rug, kies je ook voor één maat groter dan jouw basismaat. 

Voor het knopen van sommige dubbellaagse rugknoop zoals de Double Hammock wordt één maat groter geadviseerd dan jouw basismaat. Deze knoop ga je pas gebruiken vanaf dat je kindje zelfstandig tot zit kan komen.

 

Maar er zijn toch ook nog kleinere en grotere draagdoeken?

Dat klopt! Het is mogelijk om af te wijken van jouw basismaat. Deze maten worden echter veel minder vaak gekocht dan de maten 5, 6 en 7. Je maakt dan een bewuste keuze om hier beperkte knopen mee te kunnen maken. 

Maat 2 en 3 zijn korte doeken. Deze zijn geschikt om bepaalde heupknopen mee te maken. De mogelijkheden zijn hiermee beperkt. 

Maat 4 wordt vaker gekocht als een draagdoek voor 'erbij'. Dit is een kortere doek dan jouw basismaat en ook al zijn de mogelijkheden met deze doek beperkter, toch is het een fijne doek voor knopen zoals de Kangaroo Carry (buikdragen) of Rucksack Carry (rugdragen). Maar deze knopen kun je ook maken met een draagdoek in jouw basismaat. 

Welke maten draagdoeken heeft Pure Baby Love?

Pure Baby Love heeft ervoor gekozen om de meest gangbare maten draagdoeken in het assortiment op te nemen. Zo hebben we maat 4, 5, 6 en 7 in de meeste kleuren op voorraad. Ook hebben wij een maat 8 in de kleur Donkergrijs. 

Is het gelukt om jouw ideale maat draagdoek te bepalen?

Hopelijk is het gelukt om jouw ideale maat draagdoek te bepalen naar aanleiding van deze informatie. Wil jij direct jouw favoriete kleur draagdoek bestellen? Klik dan hier.

Is het nog niet gelukt om jouw maat te bepalen? Dan helpt Pure Baby Love jou graag! Via onze chatfunctie kun je contact opnemen met onze draagconsulent. Zij zal jou ofwel direct ofwel binnen 24 uur (indien offline) van antwoord voorzien. Neem dus gerust contact op als je meer info wilt ontvangen over jouw ideale maat draagdoek. 

Heel veel Draagplezier! | Meer

  Pure Baby Love         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties