Waarom kiezen voor een geweven draagdoek?

Waarom kies jij voor geweven draagdoek?


Een geweven draagdoek is meer dan zomaar een lap stof.

Het woord ‘geweven’ zegt het al, deze draagdoek heeft een speciale weving. Dit kan een kruiskeper weving zijn of bijvoorbeeld een jaquard weving. Deze specifieke wevingen geven een draagdoek geen rek in de lengte of breedte, maar wel een mooie diagonale rek. Deze diagonale rek heb je nodig, zodat de draagdoek jouw baby mooi omsluit.

Ook zijn draagdoeken,  die in deze speciale wevingen zijn uitgevoerd, erg veilig. Een draagdoek waar een gaatje in komt, zal nooit direct doorscheuren. Dit in tegenstelling tot een gewone lap stof. Het zelf maken van een draagdoek van een gewone lap stof raden wij om deze reden dan ook af. Verder zal een gewone stof ook snijden in jouw schouders of in de knieholtes van jouw baby. Dit draagt niet bij aan het draagcomfort.

Materiaal geweven draagdoek

Je hebt verschillende materialen die kunnen worden gebruikt voor het weven van een draagdoek. Bijvoorbeeld 100% katoen of een mengsel van katoen met bamboe, hennep, linnen of wol. Iedere stof heeft zo zijn eigenschappen.
Voor het dragen met een baby is een draagdoek van katoen fijn. Dit is makkelijk wasbaar en comfortabel.

Aanbod geweven draagdoeken

Het aanbod binnen de geweven draagdoeken is groot. Zo heb je verschillende merken als Pure Baby Love, Little Frog, Didymos, Hoppediz, Bykay, Yaro, Kokadi, Girasol, Artipoppe en ga zo maar door.

Alle merken hebben zo hun eigen eigenschappen. Tussen de merken zit soms wel een groot prijsverschil. Zo kun je geweven draagdoeken kopen van €75,-, maar ook van honderden euro’s. Echter, bij draagdoeken betekent niet hoe duurder, hoe beter. Aan de prijs is de kwaliteit niet af te lezen. Dit hangt af van andere factoren.

Kwaliteit van een geweven draagdoek

De kwaliteit van een geweven draagdoek hangt van meerdere factoren af. Van welk materiaal deze is gemaakt en welke weving er is gebruikt. De dichtheid van de weving maakt ook nog verschil.

Zo zijn er merken waarbij de doek echt ingedragen moet worden omdat deze nog erg stug is. Deze draagdoeken wordt uiteindelijk wel soepel, maar hier is werk voor nodig. En er zijn merken die gebruik maken van ‘een gewone lap stof’ en geen speciale draagdoekenweving.

Een goede draagdoek of niet, veel hangt ook samen met de knoopkwaliteiten van degene die draagt. Met een goed geknoopte draagdoek draag je zoveel beter dan met een minder goed geknoopte draagdoek.

Mogelijkheden met een geweven draagdoek

De mogelijkheden met een geweven draagdoek zijn eindeloos. Je kunt je kindje dragen vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd. Er zijn heel veel verschillende knopen mogelijk. Zo kun je de geweven draagdoek gebruiken als buikdrager, heupdrager en rugdrager.

Waarom dan kiezen voor een geweven draagdoek van Pure Baby Love?

De Pure Baby Love draagdoek:
  1. is uitgevoerd in een speciale draagdoekenweving. Deze weving is erg veilig in gebruik, omdat deze niet zomaar door kan scheuren als er een gaatje komt in de doek. Uiteraard bevelen wij het niet aan om een kapotte draagdoek te blijven gebruiken.
  2. is uniek zacht in de markt. Een zachtere draagdoek vind je niet. Dit maakt het een fijne draagdoek om meteen na de geboorte te kunnen gebruiken. Indragen is namelijk helemaal niet nodig.
  3. is zeer comfortabel. Sluit door de mooie diagonale rek mooi om jou en jouw baby heen. Hierdoor wordt het gewicht mooi verdeeld en is dragen niet zwaar.
  4. is gemaakt van 100% katoen van hoogwaardige kwaliteit, wat zeer vriendelijk is voor de babyhuid. De stoffen voldoen aan de OEKO-tex standaard. Dit betekent dat alle stoffen die zijn gebruikt veilig zijn voor baby’s. Er worden in het productieproces geen chemische of dierlijke stoffen gebruikt.
  5. is makkelijk wasbaar. Een belangrijke eigenschap als je je baby gaat dragen. Een ongelukje is zo gebeurd, maar het is dan wel fijn om de doek op 40 graden te kunnen wassen en zelfs te drogen in de wasdroger. Zo kun je snel weer verder dragen.
  6. geeft de mogelijkheid om heel veel verschillende knopen te maken. Zo draag je je baby in het begin op je buik, maar kun je ook al snel gaan heupdragen. Als je kindje wat ouder is, kun je overgaan op rugdragen. Zo draag je met veel plezier door tot ver in de peutertijd.
  7. is heel betaalbaar. Je koopt een draagdoek van Pure Baby Love al vanaf €75,-. Dit maakt Pure Baby Love één van de betaalbaarste draagdoeken in de markt. Dragen wordt hiermee toegankelijk voor een grote groep ouders.
  8. is uitgevoerd in hippe en trendy kleuren. Dit maakt de draagdoek tot een echte accessoire voor jou en jouw baby.

Wil jij kijken welke kleuren Pure Baby Love in het assortiment heeft? Klik dan hier voor onze geweven draagdoeken.
      28-03-2018 10:29     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.