Waarom kies je voor een geweven draagdoek?

Een geweven draagdoek heeft een speciale weving. Dit kan bijvoorbeeld een kruiskeper weving of een jacquard weving zijn. Deze specifieke wevingen geven een draagdoek geen rek in de lengte of breedte, maar een mooie diagonale rek. Deze rek heb je nodig, zodat de draagdoek jouw baby mooi omsluit. Ook zijn deze draagdoeken erg veilig. In tegenstelling tot de rekbare draagdoek, scheurt een geweven draagdoek niet snel door, ook niet wanneer er een gaatje in komt. Verder snijdt een gewone stof in jouw schouders of in de knieholtes van jouw baby. Dit draagt niet bij aan het draagcomfort.

Een geweven draagdoek van verschillende materialen

Een geweven draagdoek kan uit verschillende materialen worden gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor 100% katoen of een mengsel van katoen met bamboe, hennep, linnen of wol. Iedere stof heeft zijn eigenschappen. Voor het dragen van een baby is een draagdoek van katoen fijn. Deze stof is namelijk makkelijk wasbaar en comfortabel.

Welke draagdoeken zijn er?

Het aanbod binnen de geweven draagdoeken in onze draagdoekenwinkel is groot. Zo kies je bij ons uit verschillende merken als Pure Baby Love, Little Frog, Didymos, Hoppediz, Bykay, Yaro, Kokadi, Girasol, Artipoppe en nog veel meer. Alle merken hebben zo hun eigen eigenschappen. Tussen de merken zit soms wel een groot prijsverschil. Zo koop je een geweven draagdoek van € 75,-, maar ook van honderden euro’s. Dit wil echter niet zeggen dat een dure draagdoek beter is dan een goedkopere. De kwaliteit van de draagdoek hangt van meerdere factoren af:

  • Het materiaal van de draagdoek
  • De soort weving en dichtheid

Bij sommige merken moet de doek eerst ingedragen worden, omdat deze nog erg stug is. Uiteindelijk worden de doeken wel soepel, maar dat kost tijd. Ook zijn er merken die geen gebruikmaken van een speciale draagdoekenweving. Daarnaast is het belangrijk dat de draagdoek goed geknoopt wordt. Dit zorgt voor meer comfort voor zowel de drager als het kindje.

De mogelijkheden met een geweven draagdoek

De mogelijkheden van een geweven draagdoek zijn eindeloos. Je kunt jouw kindje vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd dragen. Daarnaast zijn er heel veel verschillende knopen mogelijk. Gebruik de draagdoek als buikdrager, heupdrager of rugdrager.

Wat maakt onze draagdoek uniek?

De geweven draagdoek van Pure Baby Love beschikt over een aantal unieke eigenschappen die hem onderscheidt van rekbare stoffen draagdoeken. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • De weving die gebruikt is in de draagdoek is erg veilig in gebruik, omdat deze niet zomaar doorscheurt als er een gaatje in de doek komt.
  • De doek is uniek zacht en hoeft niet ingedragen te worden.
  • De draagdoek sluit door de mooie diagonale rek mooi om je nek en is gemaakt van 100% katoen van hoogwaardige kwaliteit. Dit is zeer vriendelijk voor de huid van zowel moeder als kind.
  • De stoffen voldoen aan de OEKO-tex standaard. Dit betekent dat alle stoffen die zijn gebruikt veilig zijn voor baby’s. Er worden in het productieproces geen chemische of dierlijke stoffen gebruikt.
  • De draagdoek is makkelijk wasbaar. De draagdoek mag op 40 graden gewassen worden en kan in de droger. Zo draag je snel weer verder.
  • De draagdoek is op verschillende manieren te knopen. Hierdoor draag je jouw baby op de buik, heup of op je rug. Zo draag je met veel plezier door tot ver in de peutertijd.

Bestel de mooiste draagdoek in onze webshop

Ben jij op zoek naar een comfortabele draagdoek voor jou en je baby? Kies dan voor een van onze geweven draagdoeken. Je koopt een draagdoek van Pure Baby Love al vanaf € 75,-. De draagdoek is beschikbaar in verschillende materialen en kleuren. Wil jij kijken welke draagdoeken wij in ons assortiment hebben? Bekijk dan de opties op onze website en bekijk onze sale-pagina voor hoge kortingen! Bezoek ook eens onze winkel in Alkmaar. Bij vragen neem je contact met ons op via Whatsapp of mail naar info@purebabylove.com.

 

 

      28-03-2018 10:29     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.