Draagconsult bij een draagconsulent

Draagconsult bij een draagconsulent


Draagconsulent is in Nederland nog best een onbekend beroep. Maar toch zijn er in Nederland al veel draagconsulenten. Ook bij jou in de buurt! 

Draagconsulent

Een draagconsulent is opgeleid door één van de opleidingsinstituten in Nederland of het buitenland, bijvoorbeeld het Instituut voor Hechting of die Trageschule. De scholing tot draagconsulent bestaat uit verschillende niveau's. Zo is er de basisopleiding, gevorderden opleiding en certificeringsopleiding. Na de basisopleiding is de draagconsulent in staat om een draagconsult te geven. In de vervolgopleidingen wordt dit uitgebreid naar het geven van workshops en het geven van advies over dragen in bijzonderen situaties.

Een draagconsulent kan jou helpen bij het leren knopen met een draagdoek of het kiezen van de juiste draagzak voor jou. 

Draagconsult

Een draagconsult heeft vaak een grote meerwaarde. Je leert de fijne kneepjes van het vak tijdens het leren van een specifieke knoop. Daardoor draag je daarna je kindje met veel plezier. Een draagconsult kun je altijd plannen. In de zwangerschap, als je net start met dragen of als je juist een nieuwe knoop wilt leren, bijvoorbeeld op je rug.

Voor het leren van een volledige knoop is er altijd een volledig consult nodig. Je oefent namelijk eerst met speciale draagpoppen en zodra je de knoop beheerst, sluit je af met jouw kindje

De kosten van een draagconsult liggen tussen de €45,00 en €55,00 per consult van ongeveer 1,5 uur. 

Kort draagconsult

Een kort draagconsult wordt afgesproken om bijvoorbeeld te leren hoe je je kindje naar de rug draait met een draagzak. Of om bijvoorbeeld draagzakken te passen. Hier heb je niet altijd een volledig draagconsult voor nodig. 

Een kort draagconsult duurt ongeveer 45 minuten en kost tussen de €25,00 en €35,00.

Bijzondere situaties

Als er sprake is van bijzondere situaties, bijvoorbeeld als je kindje prematuur geboren is of als er sprake is van andere bijzondere (medische) zaken, adviseren wij altijd te overleggen met een ervaren draagconsulent voor je start met dragen. Kindjes met een speciale behoefte, vragen om advies op maat. Een draagconsulent is opgeleid om jou hierbij te helpen. Je kunt altijd vragen of de draagconsulent ervaren is met jouw situatie.

Wil jij graag advies van een draagconsulent? Vind hier een fijne draagconsulent bij jou in de buurt!

 
      28-03-2018 10:33     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.