FAQ


Alle veelgestelde vragen op een rij!

Draagzakken

Welk model is geschikt voor mij?
Wij hebben 3 modellen draagzakken; de Cross, de Click en de Wrap. En er is er altijd één die perfect bij jullie past!
  • De Cross & Go is een basic. Deze draag je op je buik van geboorte tot max 1 jaar. De banden draag je gekruist op je rug. 
  • De Click & Go gaat langer mee. Van geboorte tot ongeveer 1,5 jaar. Deze kan op je buik en rug en is voorzien van een slaapkapje. Deze banden draag je recht, waardoor deze net zo draagt als een rugzak. 
  • De Wrap & Go is een combi van draagzak en draagdoek. Deze klik je om je taille en knoop je eenvoudig om je schouders. Deze verdeelt het gewicht optimaal, waardoor deze uitermate geschikt is voor iedereen die snel rug-, schouder- of nekklachten heeft. Deze past vanaf maat 50/56 tot en met ruim 86 en gaat dus lang mee. Deze kan op je buik en rug gedragen worden. 
Vanaf wanneer kun je op je rug dragen met een draagzak?
Je kunt op je rug gaan dragen met een draagzak vanaf het moment dat je kindje zelfstandig tot zit kan komen. Pas dan zijn de rugspieren voldoende ontwikkeld. De Click & Go en Wrap & Go zijn geschikt voor rugdragen.

Met de Wrap & Go kan het eerder. Zo vanaf 6 maanden. Wij adviseren daarbij wel altijd hulp en advies te vragen van een draagconsulent. 

Kan ik mijn kindje ook naar voren laten kijken?
Wij adviseren niet om dit te doen. Je trekt de heupen van de kleine onnatuurlijk ver naar achteren en de rug is eigenlijk te recht. Daarnaast is het ook voor jouw rug een grote belasting. 

Merken die op deze vraag inspelen door een model te maken waarin dit zou kunnen adviseren in de kleine lettertjes dit slechts 10 minuten te doen. Echter, je betaalt voor deze opties een groot extra bedrag.

Ons advies is een goede draagzak te kopen, naar je toe te dragen en wanneer het kan hoog op je rug, zodat de kleine lekker mee kan kijken. Dan blijft het verantwoord voor jou en de kleine. 

Zit mijn draagzak wel goed en hebben we deze wel goed afgesteld?
Belangrijk is dat de draagzak goed is afgesteld en goed wordt gebruikt. In onze winkel kun je altijd langskomen voor advies. Ook heb je in het hele land draagconsulenten die je hierbij kunnen helpen.

Maar soms is een goed filmpje of advies van onze draagconsulente via WhatsApp genoeg. Vraag dus hulp als je er niet uitkomt. Dat maakt dragen zoveel leuker!

Draagdoeken

Welke draagdoek past het beste bij mij?
Je hebt twee keuzes; rekbaar of geweven.

Een rekbare draagdoek is geschikt voor de eerste maanden. Draagt wel wat warm in de zomer, maar is prima als je slechts de eerste maanden wilt kijken of dragen iets voor jou is of de eerste soms wat onrustige tijd door wilt komen. Ook wordt deze wel gebruikt wanneer je een draagzak in huis hebt die nog niet meteen past vanaf de geboorte. Je draagt met een rekbare doek alleen op je buik.

Een geweven draagdoek is onze favoriet. Deze kan vanaf geboorte tot ver in de peutertijd worden gebruikt. Als je wilt tot 3/4 jaar. Op je buik, rug en op je heupen. De geweven doek is luchtig en voor alle seizoenen geschikt. Deze draagt stevig en is daardoor ook met zwaardere kindjes nog steeds licht om te dragen. Ook is dit onze eerste keuze bij prematuur of dysmatuur geboren kindjes. De geweven doek is veelzijdig en fijn in gebruik. 

Is het knopen ingewikkeld?
Nee! Als je veters kunt strikken kun je het knopen van een draagdoek ook leren. Wel is het belangrijk om goed en veilig te knopen. In onze winkel geven we je bij aankoop meteen de eerste instructies mee. Ook kun je voor draagadvies terecht bij draagconsulenten in heel Nederland. Ook hebben we video's van de basisknopen met de draagdoeken beschikbaar. 

Na een paar keer oefenen gaat het als vanzelf. Weet dat het normaal is dat kindjes soms iets huilen bij het in de draagdoek gaan. Je geeft veel prikkels tijdens het knopen en soms voel je jezelf nog iets onzeker. Dat geeft niets. Knoop door en wandel daarna een stukje. 9 van de 10 keer komt een kindje dan meteen tot rust. 

Je kunt ook oefenen met het knopen met een kussentje van de bank of een grote knuffel. Maar helemaal echt wordt het pas met je kindje!

Welke maat heb ik nodig?
Rekbare doeken hebben slechts één maat en deze past bij iedereen. 

Binnen geweven draagdoeken zijn er maten. De meest verkochte maten zijn 6 of 7. Dit is afhankelijk van jouw kledingmaat. Dames met een confectiemaat tot en met maat 44/Heren tot en met M kunnen knopen met een maat 6. Heb je een grotere maat? Dan kies je voor maat 7. Ga altijd uit van degene met de grootste kledingmaat bij het kiezen. De doek kan beter iets te lang zijn dan te kort. 

Wollen dekens

Wat is de TOG waarde van de wollen dekens?
Wol werkt anders dan andere materialen. Daarom wordt er aan wol vaak geen TOG toegewezen. Wol is namelijk een isolerende laag. Zo houdt het warmte vast als het nodig is, maar laat het warmte weg als je kindje het warm heeft. Wol is daarom geschikt voor alle seizoenen en binnen de babydekens het veiligste materiaal. Warm in de winter, luchtig in de warmere nachten. Ook verschilt het per kindje welke laagjes nodig zijn. Heeft je kindje het snel koud, dan werk je het liefst met laagjes. 

Een enkele wollen deken komt overeen met ongeveer 2.0 TOG en is geschikt voor een kamer van rond de 20 graden. Is het in de slaapkamer een stuk kouder, dan kies je voor een dubbele laag of kleed je je kindje met extra laagjes zoals een (wollen) slaapzak met deken. 

Kriebelt de wol?
Onze wollen dekens zijn gemaakt van 100% pure new wool. Dit is zacht lamswol. Toch gebruiken veel mensen een lakentje om het dekentje. Wanneer je toch ervaart dat wol iets kriebelt, dan komt het vaak omdat de wol eerst nog jouw temperatuur aan moet nemen. Weet ook dat wol alleen maar mooier en fijner wordt door het gebruik. De natuurlijke lanoline in de wol draagt hieraan bij. 

Hoe moet ik de wollen deken wassen?
Wol heeft een zelfreinigend vermogen. Even luchten in een vochtige lucht, bijvoorbeeld in de ochtenddauw of zelfs in de winter in een klein laagje sneeuw reinigt het wol perfect. Maar soms wordt het dekentje toch vies. Dan kan deze uiteraard in de was. Uiteraard op een koud wolwasprogramma met een wolwasmiddel. Het wolwasprogramma centrifugeerd als het goed is niet te hard en de temperatuur blijft laag. Hiermee blijft het dekentje mooi. Een tip is het wolwasmiddel van Texelana. Deze kun je meteen meebestellen en deze bevat tevens lanoline als mooie basis om je dekentje mooi te houden. Was de dekentjes het liefst niet te vaak.


 

 




curl -X POST \ --form-string 'data=[{"action_source":"email","event_name":"Purchase","event_time":1670064892,"custom_data":{"currency":"USD","value":142.52},"user_data":{"em":["7b17fb0bd173f625b58636fb796407c22b3d16fc78302d79f0fd30c2fc2fc068"],"ph":[]}}]'\ -F 'access_token=' \ https://graph.facebook.com///events