Voordelen van jouw baby dragen

Voordelen van het dragen van je kindje in een draagdoek of draagzak


Eigenlijk draag je je kindje al tijdens jouw zwangerschap. Jouw baby voelt zich veilig, vertrouwd en verbonden in jouw buik. Jouw baby komt tot rust bij het horen van jouw hartslag. 

Wanneer je kindje wordt geboren, is het meestal liefde op het eerste gezicht. Je voelt direct de verantwoordelijkheid voor het welzijn van jouw baby. Je wilt je kindje beschermen en dicht bij je houden, zodat je je kindje kan voelen, ruiken en knuffelen. Dit geeft jouw kindje ook buiten de buik een vertrouwd en veilig gevoel. 

Het is dus eigenlijk heel natuurlijk om je kindje bij je te dragen. Je kunt je kindje tillen en bij je dragen of hier een draagdoek of draagzak voor gebruiken. Jouw baby zal jouw hartslag herkennen, genieten van jouw warmte, jouw geur en stem. Door het veilige gevoel komt jouw kindje tot rust.  


De voordelen van het dragen van je kindje in een draagdoek of draagzak:

  • Huid op huid contact zorgt voor het vrijkomen van het hormoon Oxytocine bij jou en jouw kindje. Dit is ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon draagt bij aan de hechting en geeft het gevoel van blijheid en plezier. Het stimuleert eveneens de borstvoedingsproductie. 
  • Een draagdoek of draagzak reduceert prikkels. Denk bijvoorbeeld aan een feestje. Jij kan genieten van de gezelligheid, terwijl jouw kindje veilig, warm en vertrouwd bij jou zit en weinig last heeft van alle prikkels. 
  • Een draagdoek of draagzak kan een kinderwagen vervangen of is een mooie aanvulling. Je kunt deze gemakkelijk gebruiken in verschillende situaties. Op het strand, in de stad of bijvoorbeeld naar het bos. 
  • Onderzoek heeft uitgewezen dat baby's die gedragen worden veel minder huilen dan kindjes die niet gedragen worden. Als jouw kindje veel huilt en er is geen oorzaak voor gevonden, dan kan een draagdoek of draagzak heel veel rust geven. 
  • Je hebt altijd je handen vrij. Je kunt je kindje dragen en tegelijk wat dingen in huis rommelen. Let wel altijd op de veiligheid!
  • Het dragen van je kindje draagt bij aan de ontwikkeling van jouw kindje. De ontwikkeling van de hersenen, evenewichtsorgaan, de heupen en de rug door de ergonomische positie van jouw kindje in de draagdoek of draagzak. 
  • Soms kunnen kindjes met heupdysplasie ook worden gedragen. Natuurlijk altijd in overleg met de arts. Dragen heeft een positief effect op darmkrapjes en helpt heel goed bij kindjes met reflux.  
  • Het dragen van je kindje op je arm is lichamelijk zwaar. Een draagdoek of draagzak is zo veel lichter, omdat je je kindje dicht tegen je aan draagt. 
Heb jij nog vragen over het dragen van jouw kindje? Je kunt ons altijd vragen stellen via de chatfunctie of door contact op te nemen via de website. 
 | Meer

  Pure Baby Love         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties