Draagdoek onderhoudsadvies

Tips en adviezen voor het onderhoud van jouw draagdoek
 

Graag adviseren we jou hoe je jouw Pure Baby Love draagdoek het beste kunt onderhouden om deze mooi te houden.

Draagdoek katoen

De Pure Baby Love draagdoeken worden gemaakt van 100% katoen van hoogwaardige kwaliteit. De draagdoeken zijn extreem zacht en daarmee direct fijn voor jouw kindje. 
 

Wasadvies

Wij adviseren de draagdoek te wassen voor het eerste gebruik. Hierdoor zetten de draden zich mooi in de doek en is de kans op haaltjes veel kleiner. Ook was je losse pluisjes katoen weg die vrijkomen tijdens het productieproces. Wij adviseren altijd zo koud mogelijk te wassen. Hoewel de doek op 40 graden gewassen kan worden, is 30 graden altijd beter voor het behoud van de draagdoek.

Gebruik het liefst ook niet te veel wasmiddel. Te veel wasmiddel is een aanslag op de stof en maakt de doek stugger dan nodig. 

 

Drogen draagdoek

De Pure Baby Love draagdoek kan in de droger. Maar let altijd op de temperatuur. Heet drogen kan meer krimp veroorzaken en wrijving van de stof, waardoor deze er iets minder mooi uit kan komen te zien. Soms drogen drogers heter dan het programma aangeeft, de kans hierop is groter als je een wat oudere wasdroger hebt.

 

Hard water

In sommige gebieden /landen is er spraken van hard water. Hard water maakt de doek wat stugger en geeft meer kans op het ontstaan van pillen. Je kunt een scheutje azijn toevoegen. Dit zorgt ervoor dat het water minder hard wordt. Ook is azijn goed voor optimaal kleurbehoud. 
 

Strijken

Strijken is niet nodig, maar maakt je doek na wassen en drogen aan de lucht wel meteen weer helemaal soepel. Het is even een klusje zo'n lange doek, maar het draagt wel heel fijn. 
 

Wat als er toch iets mis is gegaan?

Vaak is dit niet meteen heel erg. Iets te veel gekrompen? Strijk de doek dan zoveel mogelijk uit. Je kunt er dan nog zeker andere knopen mee maken. Belangrijk om te weten is dat de draagdoek, mits er versleten plekken zijn of defecten, altijd zijn draagkracht behoud. 

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!

      28-03-2018 10:36     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.