Draagzak baby? Is er een speciale baby draagzak?


Draagzakken zijn er in vele soorten en maten. Er zijn meer dan 50 merken wereldwijd die draagzakken aanbieden in het assortiment. En allemaal hebben ze een andere pasvorm en een andere manier van gebruik. 

Er zijn een aantal draagzakken die al redelijk goed zitten met maat 50, maar dit zijn er niet zo veel. Bij een pasgeboren kindje zit over het algemeen een draagdoek mooier, omdat deze optimaal ondersteuning biedt van het nog hele kleine lijfje. 

Vanaf maat 56/62 beginnen de meeste draagzakken eigenlijk pas mooi te zitten. Dit heeft te maken met de pasvorm. 
 

Ergonomische draagzak baby


Als je een draagzak uit gaat zoeken is het belangrijk om te kijken naar een ergonomische draagzak. Dat betekent dat deze je kindje van knie tot knie ondersteunt en met jouw kindje mee kan groeien om deze ondersteuning te behouden. Draagzakken die alleen onder de billen ondersteunen zijn niet ergonomisch, al noemen ze zich vaak wel zo. Ergonomisch is namelijk geen beschermde titel. 
 

Maat draagzak baby


Op de verpakking  staat vaak dat deze geschikt is van 3,2 kg tot en met 20 kg. Dit geeft echter niet aan voor welke maat deze geschikt is. Dit is het gewicht waarvoor deze is getest. De pasvorm van de draagzak is namelijk vaak voor een veel kortere periode geschikt. 

Belangrijk is dat je een goed passende draagzak aanschaft. Voor newborns in maat 50 zijn er slechts een handvol draagzakken die al best mooi zitten. Zo ook de Pure Baby Love draagzak Baby. 

Maar ook zijn er juist speciale peuter of kleuter draagzakken. Deze worden vaak als vervolg gekocht op de baby draagzak. 

Draagzak prematuur


Soms zijn ouders van een prematuur geboren kindje op zoek naar een passende draagzak. Behalve dat er eigenlijk niet van deze kleine draagzakken te vinden zijn, wordt het aangeraden om een prematuur met een dunne, smalle geweven draagdoek te dragen. Een geweven draagdoek ondersteunt een kindje optimaal en dit is wat een prematuur met vaak nog iets minder spierspanning nodig heeft. 
 

Wat is dan eigenlijk de mooiste oplossing voor een baby? Een draagdoek of draagzak?


Het allermooiste zit eigenlijk altijd een goed geknoopte draagdoek. Dit zit altijd mooi aansluitend om een pasgeboren baby en om jou als ouder. Deze perfecte ondersteuning is lastiger te realiseren als je kindje pas net geboren is in een draagzak. Het knopen van de draagdoek vraagt misschien om wat oefening, maar als je het eenmaal kan, valt het reuze mee.

Een geweven draagdoek kun je zo lang gebruiken als je zelf wilt. Deze groeit met je kindje mee tot deze 3 a 4 jaar oud is. En ook hiermee kun je ook op je rug dragen. 

Maar veel ouders zijn ook op zoek naar een gemakkelijke, snelle oplossing waarbij je niet hoeft te knopen. Dan is een draagzak enorm fijn. Al moet je altijd iets concessies doen tijdens het dragen. Het gewicht wordt iets minder optimaal verdeeld dan in een draagdoek en de pasvorm van de draagzak zit voor ieder kindje anders. Waar een draagdoek als vanzelf helemaal omsluit, is dit iets anders in een draagzak. 

En kun je niet kiezen? Dan is de Wrap&Go de fijnste oplossing. Het gemak van een draagzak, maar het comfort van een draagdoek. Daarmee draag je heel comfortable en is het knopen minder intensief dan bij een draagdoek. 
 

Voorkeur draagdoek of draagzak

In de praktijk zien we vaak moeders met een lichte voorkeur voor een draagdoek en vaders met een voorkeur voor een draagzak. Wij zijn ervan overtuigd dat het behalve het imago (een drager wordt als stoerder ervaren) ook gaat om de verschillende bouw van een man en vrouw.

Een draagdoek of draagzak Wrap&Go verdeelt het gewicht. Dat vinden veel vrouwen fijn, omdat vrouwen vaak gevoelig zijn in de spieren op de schouder en nek. Soms is er nog sprake van bekkeninstabiliteit of rugklachten en een draagdoek geeft dan vaak de optimale ondersteuning. 

Mannen zijn over het algemeen sterker gebouwd en zijn minder gevoelig op de schouders. Zij vinden het vaak fijn als zij de draagzak goed en stevig voelen zitten op de schouders. 
 

Conclusie draagzak baby

Er zijn wel draagzakken beschikbaar die passen vanaf maat 50, maar dit zijn slechts enkele waaronder de Pure Baby Love draagzak Click&Go baby.
 

Advies

Bij het maken van een keuze kan het fijn zijn om goed advies te krijgen. Je kunt hiervoor altijd terecht bij onze draagconsulent (via de contactpagina) of in een gespecialiseerde winkel. Je kunt zelfs langskomen bij Pure Baby Love zelf voor advies. 
 

Maar wat is nou de ideale manier van dragen van een baby? 

Het allermooiste wat wij zien in de praktijk is dat een draagdoek het allermooiste zit in het allereerste begin. Een draagdoek kun je door blijven gebruiken, maar als je er iets makkelijks bij zoekt of misschien ook anderen je kindje willen dragen, kan een draagzak fijn zijn. Maar eigenlijk bij de meeste draagzakken dan vanaf maat 56/62, zodat je kindje al iets steviger is. 

Maar zie je het knopen van een draagdoek helemaal niet zitten, dan is het natuurlijk zonde om een draagdoek te kopen. Deze zal dan in de kast blijven liggen. En dat is zonde.

Een draagzak is dan een mooie uitkomst. Maar belangrijk is om deze pas te gebruiken als je kindje er ook echt mooi in zit. Doe je baby nooit in een nog iets te grote draagzak. Dat is helaas niet veilig. 

Vragen?

Neem dan contact met ons op! Via ons contactformulier 
 
      15-04-2018 20:41     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.