Wat is de beste draagzak voor mij en mijn kindje?

Beste draagzak

Wanneer je op zoek gaat naar een draagzak, zijn er zo veel keuzes te maken. En natuurlijk wil je de beste draagzak voor jouw kindje. Maar behalve voor jouw kindje, moet de draagzak ook voor jou goed zitten. Er is niet één draagzak te noemen wat dé beste draagzak is. Dat is namelijk voor iedereen anders en hangt ook af van onder andere de maat van jouw kindje en jouw wensen. 

Ergonomische draagzak

Belangrijk is dat een draagzak ergonomisch is. Ergonomisch betekent dat de draagzak jouw kindje van knie- tot knieholte ondersteunt, het kontje iets lager zit dan de knietjes, de rug mooi bol kan zijn en tot in de nek ondersteund. Om deze ondersteuning te houden is het belangrijk dat de draagzak met jouw kindje mee kan groeien. 

Bij Pure Baby Love hebben we enkel draagzakken die ergonomisch zijn. Dit vinden wij heel belangrijk om een kindje juist te ondersteunen. Ze zijn ontwikkeld door draagconsulenten en kinderverpleegkundigen om de optimale ondersteuning te bereiken. 

Is de duurste draagzak ook de beste draagzak?

De beste draagzak is niet persé de duurste. Prijs of merk zegt in dit geval niets. Zelfs gerenommeerde babymerken bieden draagzakken aan die helaas niet ergonomisch zijn en soms zelfs veel duurder dan een goede ergonomische draagzak. Ook zijn er merken die gaan voor exclusiviteit en fashion en daar betaal je een prijs voor. Maar dit zijn ook niet meteen persé de beste draagzakken. 

Eerlijke informatie

Wij vinden het belangrijk jou goed en eerlijk te informeren. Veel merken verkopen een draagzak mooier dan dat het is, door bijvoorbeeld aan te geven dat deze geschikt is van 3,2 - 20 kg. Hierdoor denk je een draagzak te kopen die lang meegaat, maar dit is enkel het gewicht waarvoor deze is getest. Er bestaat namelijk geen draagzak die zo lang mee kan. Pure Baby Love heeft er daarom voor gekozen de kledingmaten aan te geven waarin de draagzak je kindje optimaal ondersteunt en het niet mooier te brengen dan het is. Pas dan kun jij een goede keuze maken wat de beste draagzak is voor jou!

Beste draagzak uitzoeken, kan ik het beste gaan passen?

Wanneer jij voor jou en jouw kindje de beste draagzak gaat uitzoeken is passen eigenlijk het fijnste. Dit kan in gespecialiseerde winkels, bij draagconsulenten (let op, aan consulten zijn kosten verbonden) en uiteraard in onze showroom/winkel

Wij adviseren deze plekken heel graag, omdat we vaak zien dat de grotere babywinkels helaas niet volledig op de hoogte zijn voor de voor- en nadelen van de verschillende systemen die daar worden aangeboden. Een draagspecialist is daarom het fijnste! 

Zit er geen gespecialiseerde winkel of consulent bij jou in de buurt? Dan helpen wij je graag op afstand! Je kunt altijd een Whatsapp sturen naar onze kinderverpleegkundige/draagconsulente! Zij helpt je graag met info bij het maken van een keuze voor de beste draagzak voor jou, het instellen van de draagzak en het gebruik ervan! Of we zoeken naar een oplossing dat je toch bijvoorbeeld twee modellen kunt passen. 

Beste draagzak voor mensen met rug-, nek- en schouderklachten

Wanneer je klachten hebt van je rug, schouders of nek, dan adviseren wij te kiezen voor een halfbuckle draagzak. Dat is bijvoorbeeld de Wrap & GoDeze verdeelt namelijk het gewicht optimaal over je schouders, waardoor je op je schouderbotje draagt en niet op de spieren. Doordat je deze kruist, verdeelt het gewicht over je gehele rug. 

Belangrijk bij deze klachten is om je kindje goed stevig tegen je aan te dragen. Zo gaat het gewicht niet aan je hangen, maar komt het bij jouw gewicht erbij. Dit is veel lichter voor jouw rug en ook nog eens veiliger voor jouw kindje!

Beste draagzak met een wisselend postuur

Wanneer je beide een heel verschillend postuur hebt en toch samen wilt dragen, kun je eigenlijk gewoon kiezen voor alle modellen van Pure Baby Love. Deze zijn namelijk allemaal geschikt voor mensen met maat 34 - 54. Wanneer je heel tenger bent gebouwd of wanneer je een maatje meer hebt, kun je gewoon heel fijn dragen! 

Het instellen tussen twee mensen is met de Pure Baby Love draagzakken zo gepiept. Vaak zijn het slechts twee bandjes die iets moeten worden aangepast per persoon. Helemaal handig is de Wrap & Go. Die knoop je heel eenvoudig rondom de schouders en hier hoef je niets aan in te stellen als je wisselt van drager. 

Keuzewijzer beste draagzak Pure Baby Love

Hieronder vind je al onze modellen draagzakken. Hier zit ook de beste draagzak tussen voor jou en jouw kindje! Bij iedere omschrijving zie je precies wanneer welke draagzak een goede keuze is voor jou. De maat van jouw kindje speelt daarin een rol, het bedrag dat je wilt uitgeven en jouw wensen met betrekking tot dragen.