Draagdoek

Foto

Draagdoek

Een draagdoek is speciaal ontworpen om jouw kindje veilig en eenvoudig dichtbij te dragen. Je hebt je handen vrij, kunt je vrij bewegen en ondertussen geef jij je kindje wat hij / zij nodig heeft: liefde, warmte en geborgenheid. 

Je hebt rekbare en geweven draagdoeken. De geweven draagdoek is onze favoriet! Onze geweven draagdoek draagt het meest comfortabel van alle draagsystemen. Deze ondersteunt jou en jouw baby optimaal, is altijd ergonomisch en het gewicht wordt optimaal verdeeld.

Deze draagdoek is geschikt als buikdrager, heupdrager en rugdrager en kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot in de peutertijd.

Voordelen van dragen

Dragen heeft veel mooie voordelen! Je kindje dichtbij je dragen is heel natuurlijk en je komt hiermee tegemoet aan de behoefte van jouw kindje. Naast voeding is liefde, warmte en geborgenheid het enige dat hij / zij nodig heeft. 

Dragen draagt letterlijk bij aan de ontwikkeling van jouw kindje, zowel op de lichamelijke als sociale ontwikkeling. Je kindje kan optimaal aan jou hechten en voelt zich altijd vertrouwd en verbonden. Je kunt je voorstellen dat dit een goede basis geeft voor de sociale ontwikkeling. In een draagdoek draag je je kindje altijd in een actieve houding. Dit betekent dat jouw kindje een goed gevoel krijgt voor evenwicht, maar ook onbewust spieren in de rug en nek versterkt. 

Ook kan dragen zeer helpend zijn als jouw kindje meer dan gemiddeld huilt of bijvoorbeeld last heeft van refluxklachten. Of als er sprake is van een situatie waarin hechting een extra aandachtspunt is. Bijvoorbeeld een prematuur geboren kindje of adoptie. 

Wil jij meer weten over de voordelen van dragen? Lees dan onze blog!

Materiaal draagdoeken

Geweven draagdoeken kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Katoen is veel gebruikt. Maar ook mengsels van katoen met bamboo, linnen, hennep, zijde of wol komen voor. 

Onze doeken zijn gemaakt van 100% katoen in een speciale draagdoeken weving. Dit maakt de doeken al direct superzacht, eenvoudig in gebruik, veilig en makkelijk in onderhoud. Katoen is zeer geschikt voor pasgeborenen, maar is ook sterk genoeg voor peuters.

Weving draagdoeken

Goede draagdoeken hebben een speciale weving. Dit maakt draagdoeken veilig en comfortabel. Als een draagdoek beschikt over deze weving, is de kans op snijden minimaal en zal een draagdoek nooit zomaar doorscheuren als er een gaatje in ontstaat tijdens het dragen. 

Onze draagdoeken beschikken over deze speciale weving. Dit maakt het een veilige en zeer comfortabele draagdoek. 

Wil je meer lezen over de eigenschappen van een geweven draagdoek? Lees dan onze blog!

Kwaliteit draagdoeken

Binnen het aanbod van geweven draagdoeken in de markt zijn er grote verschillen in kwaliteit. De kwaliteit is niet af te lezen uit de prijs. Het betekent niet: 'hoe duurder, hoe beter'. 

De kwaliteit van een draagdoek hangt af van de soort weving, de dichtheid van de weving, het gebruikte materiaal, maar bovenal de knoopkwaliteiten van de gebruiker. Een goed geknoopte doek draagt zoveel beter dan een draagdoek die niet goed is geknoopt. 

Zo is onze draagdoek een veilige, kwalitatieve en uniek zachte doek, wat het direct een fijn product maakt voor jouw baby. Het katoen wat voor de Pure Baby Love draagdoek wordt gebruikt, wordt speciaal geselecteerd en voldoet aan de OEKO-TEX normen. De draagdoeken van Pure Baby Love beschikken over een speciale weving, wat ze veilig en superzacht maken. Deze draagdoeken zijn al verkrijgbaar vanaf €75,-. Dit maakt ze één van de betaalbaardere draagdoeken in de markt. Een hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Wat wil je nog meer?

Verschillende maten draagdoeken

Geweven draagdoeken zijn er in diverse maten. De meest gangbare maten zijn maat 6 en 7. Met deze maten kan bijna iedereen verschillende knopen maken. Ook zijn draagdoeken verkrijgbaar in kleinere of grotere maten. Welke maat doek je kiest, hangt ook af van wat je graag met de draagdoek wilt kunnen doen. 

Wil jij meer lezen over het kiezen van de juiste maat? Lees dan onze blog!

Draagdoek knopen

Veel mensen vragen of het knopen van een draagdoek ingewikkeld is. Maar dit valt echt reuze mee. Als je een fijne draagdoek hebt die soepel en eenvoudig knoopt, zoals onze draagdoek, kan eigenlijk iedereen leren knopen. 

Een draagdoek is lang en dat houdt mensen soms tegen. Maar al na de eerste slag ben je de grootste lengte kwijt. Nadat je je kindje veilig en goed hebt geknoopt draag je heerlijk. Een draagdoek drukt niet, verdeelt het gewicht mooi, maakt het dragen van je kindje veel lichter dan tillen, is minder belastend voor je bekken en rug en kan zelfs ook na een keizersnede. 

Wil jij zien hoe je een draagdoek knoopt? Kijk dan in onze instructie!

Ben je overtuigd dat een draagdoek iets voor jou is?

Hopelijk hebben we je met de info op onze website kunnen informeren over de voordelen van een fijne draagdoek: je handen vrij en toch je kindje fijn, eenvoudig en veilig dichtbij jou! 

Het knopen van een draagdoek vraagt om enige oefening. Vergelijk het met leren veters strikken of leren fietsen: je moet even oefenen, maar dan verleer je het nooit meer. En heb je toch hulp nodig? Dan vraag je een draagconsulent om hulp. 

Heb je nog vragen over dragen in het algemeen of over onze producten? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan via de chatfunctie op onze website. Jouw vraag wordt altijd binnen 24 uur beantwoord door onze draagexpert. 

Als je de juiste maat draagdoek hebt bepaald, kun je nu op zoek gaan naar jouw favoriete kleur! Misschien ga je voor een neutrale kleur, omdat deze overal bij past. Of misschien juist voor een meer uitgesproken kleur, omdat deze beter en mooier bij jullie staat? Je kunt nu direct een kijkje nemen in de shop bij alle mooie trendy pastelkleuren! 

Waarom dan kiezen voor een geweven draagdoek van PBL?

Onze draagdoek

  1. is uitgevoerd in een speciale draagdoekenweving. Deze weving is erg veilig in gebruik, omdat deze niet zomaar door kan scheuren als er een gaatje komt in de doek. Uiteraard bevelen wij het niet aan om een kapotte draagdoek te blijven gebruiken.

  2. is uniek zacht in de markt. Een zachtere draagdoek vind je niet. Dit maakt het een fijne draagdoek om meteen na de geboorte te kunnen gebruiken. Indragen is namelijk helemaal niet nodig.

  3. is zeer comfortabel. Sluit door de mooie diagonale rek mooi om jou en jouw baby heen. Hierdoor wordt het gewicht mooi verdeeld en is dragen niet zwaar.

  4. is gemaakt van 100% katoen van hoogwaardige kwaliteit, wat zeer vriendelijk is voor de babyhuid. De stoffen voldoen aan de OEKO-tex standaard. Dit betekent dat alle stoffen die zijn gebruikt veilig zijn voor baby’s. Er worden in het productieproces geen chemische of dierlijke stoffen gebruikt.

  5. is makkelijk wasbaar. Een belangrijke eigenschap als je je baby gaat dragen. Een ongelukje is zo gebeurd, maar het is dan wel fijn om de doek op 40 graden te kunnen wassen en zelfs te drogen in de wasdroger. Zo kun je snel weer verder dragen.

  6. geeft de mogelijkheid om heel veel verschillende knopen te maken. Zo draag je je baby in het begin op je buik, maar kun je ook al snel gaan heupdragen. Als je kindje wat ouder is, kun je overgaan op rugdragen. Zo draag je met veel plezier door tot ver in de peutertijd.

  7. is heel betaalbaar. Je koopt een draagdoek van Pure Baby Love al vanaf €75,-. Dit maakt Pure Baby Love één van de betaalbaarste draagdoeken in de markt. Dragen wordt hiermee toegankelijk voor een grote groep ouders.

  8. is uitgevoerd in hippe en trendy kleuren. Dit maakt de draagdoek tot een echte accessoire voor jou en jouw baby.


Wij wensen jou veel draagplezier in onze fijne draagdoek!
 

Bestsellers

visibility
shopping_cart

Draagdoek Mint

Heerlijk zachte, mooie en ergonomische geweven draagdoek van 100% katoen in de kleur Mint.

85,00

visibility
shopping_cart

Draagdoek Grijs

Heerlijk zachte, mooie en ergonomische geweven draagdoek van 100% katoen in de kleur Grey.

85,00

visibility
shopping_cart

Draagdoek Donkergrijs

Heerlijk zachte, mooie en ergonomische geweven draagdoek van 100% katoen in de kleur Dark Grey.

85,00

6%
visibility
shopping_cart

Draagdoek Donkerblauw

Laatste stuks! Op = Op! Heerlijk zachte, mooie en ergonomische geweven draagdoek van 100% katoen in de kleur Royal Blue.

85,00

80,00| Meer