Ergonomische draagzak

Ergonomische draagzak


De ergonomische draagzak is ontworpen om jouw kindje fijn dichtbij te dragen. Ondertussen kun jij vrij bewegen en heb je je handen vrij. En hoe mooi is het dat je tegelijk tegemoet komt aan de behoefte van jouw kindje?

Jouw kindje heeft namelijk de natuurlijke behoefte om dichtbij jou te zijn. Je kindje ruikt jouw geur, hoort jouw hartslag en voelt zich vertrouwd. 

Daarnaast is het fijn dat jij je handen vrij hebt, naar plekken kunt gaan die niet begaanbaar zijn met een kinderwagen of je kindje bij je kunt dragen op bijvoorbeeld een feestje. 

Wil je meer lezen over de voordelen van het dragen van je kindje? Lees dan onze blog!

Draagzakken

Er zijn veel verschillende draagzakken op de markt. Ergonomische en niet-ergonomische. Van goedkoop naar duur. Maar wat is nou precies van belang als je een draagzak gaat kopen?

Ergonomische draagzak

De term ergonomisch heb je vast wel eens gehoord. Maar wat is dat precies in relatie tot een draagzak?

Bij een goede ergonomische draagzak wordt zowel jij als jouw kindje goed ondersteund. Bij jou sluit de draagzak mooi aan en houd je het gewicht van je kleintje goed en en stevig tegen jou aan.

Voor jouw kindje is het van belang dat de draagzak goed ondersteunt van knie- tot knieholte, de knietjes hoger dragen dan de billen en het rugpand zacht is, zodat de natuurlijke bolling van de rug behouden kan blijven. Ook een juiste nekondersteuning is fijn, omdat het hoofdje van je kindje nog zwaar is en de nekspieren nog moeten ontwikkelen. 

De term ergonomisch is niet beschermd. Dat betekent dat ook draagzakken kunnen worden verkocht als ergonomisch, terwijl ze dit niet zijn. Een draagzak die alleen ondersteunt onder de billen, waarbij de beentjes naar beneden 'bungelen' of welke een hard rugpand heeft is niet ergonomisch. 

Pasvorm draagzak

Iedereen heeft een ander postuur. En met ieder postuur kun je dragen!

Maar om fijn te kunnen dragen is het van belang dat je de draagzak optimaal kunt instellen. Een fijne padding op de schouders, banden die mooi aansluiten en vooral dat het comfortabel voelt, is van belang. Wil je echt zeker weten dat een draagzak jou goed past, dan is het altijd fijn om te gaan passen. Dit kan bij goed gespecialiseerde winkels of bij draagconsulenten

Veiligheid van de draagzak

De veiligheid is een heel belangrijk punt! Een goede draagzak is getest volgens de Europeese normen die gelden voor draagzakken. Dit betekent dat een draagzak door een testinstituut moet zijn getest op veiligheid. Zij testen de brandveiligheid, gewichtsbelasting, aanhechtingen, gespen en losse onderdelen. Ga je voor een draagzak, kijk dan ook altijd of deze is getest.

Prijs draagzak

Over het algemeen geldt dat de prijs niet altijd iets zegt over de kwaliteit. Maar een draagzak heeft wel een bepaalde prijs als het gaat om productie met de juiste materialen, op een juiste en eerlijke manier en als deze moeten voldoen aan veiligheidseisen. 

Er worden soms draagzakken aangeboden voor €29,95 bij prijsstunters. Dit zijn echter geen ergonomische en niet altijd veilige draagzakken. En je kunt je afvragen of deze wel eerlijk geproduceerd zijn. Maar ook zijn er draagzakken van grote bekende merken die hartstikke duur zijn en nog steeds niet ergonomisch. Hoewel het natuurlijk super is als je je kindje bij je draagt, kan het zoveel fijner in een echte ergonomische draagzak. 

De goede ergonomische draagzakken heb je in verschillende prijzen. Dit is afhankelijk van het merk. Belangrijk is om te kijken naar zowel jouw budget, jouw smaak, maar ook vooral de mogelijkheden van de drager. Is deze goed in te stellen voor jouw kindje en voor jou? En kun je er nog een tijdje mee doen?

Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op via de chatfunctie op onze website, met een draagconsulent of een goede gespecialiseerde winkel bij jou in de buurt. 

Hoe gebruik je een draagzak?

Een draagzak gebruiken is niet moeilijk en ook heel makkelijk voor onderweg. Maar het goed instellen van de draagzak is wel van belang om fijn te dragen. Binnenkort zullen wij een goede instructievideo plaatsen over het instellen van de Pure Baby Love draagzak.

Buik- en rugdrager

De meeste ergonomische draagzakken kun je gebruiken als buik- en rugdrager. Belangrijk is om pas te gaan rugdragen als je kindje zelfstandig tot zit kan komen. 

Veiligheid in de draagzak

Om je kindje veilig te dragen in een draagzak is het van belang dat de draagzak je kindje goed ondersteunt. Je kindje moet stevig tegen jou aan zitten en niet de kans krijgen om in de draagzak weg te zakken als hij of zijn ontspant. Als een kindje wegzakt in de draagzak is deze niet goed afgesteld of is je kindje nog net iets te klein. In de draagzak wegzakken kan zuurstofgebrek veroorzaken.

Het gezichtje moet altijd vrij zijn. Dat betekent dat de draagzak loopt tot in de nek, maar het gezichtje altijd vrij is. Dit voor een vrije ademweg. Het slaapkapje gebruik je vaak nog niet bij hele kleine kindjes om deze reden. Gebruik deze in het geval van de Pure Baby Love draagzak liever als nekrolletje.

Draag je kindje niet met het gezichtje naar voren. Je kindje krijgt te veel prikkels, kan niet wegdraaien met het hoofdje als het te veel wordt en de heupjes worden naar achteren getrokken in plaats van op de natuurlijke manier om jou heen.

Ga nooit zelf slapen met je kindje in de draagzak. Je hebt geen controle meer over het vrij zijn van de ademweg. Dit is gevaarlijk. Leg jouw kindje liever over in bed als hij/zij in slaap is gevallen. 

Kleed je kindje niet te warm. De draagzak is een extra laagje en jouw warmte samen met die van de kleine is vaak al best warm. De baby hoeft niet warmer gekleed dan jij. 

Gebruik de draagzak niet tijdens het beoefenen van sport, fietsen, in de auto, tijdens het koken of andere gevaarlijke bezigheden. En ondersteun het hoofdje als je bukt. 

Borstvoeding geven in de draagzak wordt door ons afgeraden, omdat je kindje niet genoeg ruimte heeft om los te laten als hij/zij zich verslikt. Neem liever de rust om je kindje te gaan voeden en draag daarna weer met plezier verder. 

Veiligheid is voor ons een heel belangrijk punt. Dragen is heel veiig als je bovenstaande adviezen in acht neemt. 

Waarom kiezen voor en draagzak van Pure Baby Love?

Onze draagzak
  1. is 100% ergonomisch voor jou en jouw kindje, ook als je kindje groeit.
  2. groeit met jouw kindje mee. Je kunt deze zo afstellen dat deze past vanaf klein tot groot. In deze tijd heeft je kindje altijd knie tot knie ondersteuning
  3. heeft een zacht rugpand, gemaakt van draagdoekenstof, waardoor de natuurlijke bolling van de rug behouden kan blijven.
  4. heeft de mogelijkheid tot het maken van een nekrolletje, welke de nek optimaal ondersteunt.
  5. Is op vele punten in te stellen, waardoor zowel mensen met een tenger of steviger postuur op een fijne manier kunnen dragen.
  6. heeft de mogelijkheid om de schouderbanden te kruisen
  7. is getest op veiligheid en voldoet aan de Europeese norm PD CEN/TR 16512:2015
  8. heeft een heel toegankelijke prijs binnen het aanbod van goede ergonomische draagzakken. 
  9. wordt op een eerlijke manier geproduceerd. 
  10. is uitgevoerd in hippe en trendy kleuren, wat het een leuke accessoire maakt bij jouw outfit.

Wij wensen jou veel draagplezier!